Bijgeloof

Ik las ooit een verhaal over een familie die gedoemd leek te zijn. Alle mannen in die familie stierven voordat ze 55 werden! Stel je voor dat je een jongen bent in die familie met zo’n toekomstperspectief ! Stel je de gesprekken voor die ze moeten hebben gehad op familiereünies…

Sommige familieleden noemden het pech, anderen noemden het “het lot”. Sommigen geloofden dat hun familie vervloekt was of dat iemand hen behekst had.

We beseffen vaak niet dat onze levenssituaties worden veroorzaakt door onze overtuigingen, dat ons bijgeloof kan veranderen in een zelfvervullende profetie en dat onze overtuigingen ons kunnen schaden of zelfs doden!

We kennen allemaal wel iemand wiens plotse dood ons verraste omdat we dachten dat hij waarschijnlijk de gezondste persoon ter wereld was, hij zorgde goed voor zijn lichaam en ging gematigd door het leven.

We saboteren onszelf vaak: we richten onze aandacht op de dingen die we niet willen of ondernemen actie met de verkeerde intenties, we laten angst voortdurend onze motivator en adviseur zijn !

We stellen voorwaarden en verwachtingen aan dingen die nog niet gebeurd zijn, maar op deze manier trekken we ze aan in onze realiteit !

“Ik eet gezond omdat ik geen kanker wil krijgen…” “Ik doe dat niet omdat ik bang ben dat ik ga falen…”

“Ik moet afvallen voordat ik mijn partner verlies… Als hij zich zo blijft gedragen, krijg ik een hartaanval!

Wij geloven dat bepaalde voorwerpen of mensen de oorzaak zijn van ons geluk of ongeluk.

Deze overtuigingen houden ons gevangen in een eindeloze lus, een repetitieve cyclus van rampspoed totdat we het patroon doorbreken, totdat we bewust ons geloof in hen loslaten.

Het is ons geloof dat de verwachting in ons onderbewustzijn creëert en een “gelukkige” of een “slechte” situatie aantrekt.

Niemand heeft echt macht over ons, tenzij we geloven dat ze dat doen! Er zijn geen krachten van buitenaf nodig om ons terug te brengen naar waar we thuishoren : in de bestuurdersstoel van ons leven !

 

images (2)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s