Geduld is een schone gave

“Waar je gedachten zijn, dat is waar je bent.
Zorg dat je gedachten zijn, waar je wil zijn !”

Tijd is een middel dat we in het leven hebben geroepen om de ruimte te meten tussen onze dromen en hun manifestatie in onze huidige realiteit.

We vullen deze ruimte vaak met gedachten over het verleden of zorgen over de toekomst. We proberen op de één of andere manier het enige moment waarop we werkelijke daadkracht hebben – het heden – te ontvluchten !

Het is natuurlijk gemakkelijk om positief te zijn als alles goed gaat, het is echter niet zo evident om positief te blijven als de dingen verkeerd gaan…

Als we niet snel genoeg resultaat boeken, hebben we de neiging om te gaan ijsberen, te twijfelen of ons zorgen te maken. We kunnen vaak onze kalmte niet bewaren en raken boos of gefrustreerd.

Geduldig zijn kan voor velen een heuse opgave zijn ! Het is namelijk meer dan wachten, je dient gefocust te blijven én het vereist een positieve houding terwijl je wacht !

Hoe weet je wanneer je afwijkt van jouw plan ? Je kan leren om jouw emoties te gebruiken als GPS. Merk je dat er negatieve gevoelens opborrelen ? Weet dat je bent afgeweken van jouw route !

Waarschijnlijk richt je jouw aandacht op wat er allemaal verkeerd kan gaan en heb je  verschillende doemscenario’s klaar in jouw hoofd. Je richt jouw focus dus op het tegenovergestelde van wat je wil bereiken !

In de onwetendheid dat door de aandacht die je aan jouw “problemen” schenkt, je ze enkel maar versterkt en niet oplost, roep je krachtig naar het universum : geef me meer van dit alles ! Terwijl je er kost wat kost vanaf wil…

Misschien is er een blokkade op weg naar jouw doel ! Het betekent dat jouw focus goed zit maar dat er nog gedachten en geloofssystemen in de weg zitten die jouw vooruitgang saboteren, ze houden jou tegen jouw doel te bereiken !

Geduld hebben is wachten én de moed hebben om alle oppositie weerstand te bieden. Het betekent dat je in balans blijft en jouw kalmte kan bewaren tijdens de storm. 

Geduld hebben is overgave aan jouw innerlijke kracht. Het is vertrouwen hebben in jezelf terwijl je wacht !

Phuro! Be inspired!

Een gedachte over “Geduld is een schone gave

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s