Een blik op onze schaduw

on

“We kunnen het licht niet volledig ervaren zonder het donker te kennen”

Wat we niet accepteren over onszelf  wordt onze schaduwzijde. We moffelen het weg en durven er niet naar te kijken. Onze gevoelens worden onderdrukt onder het mom van ‘zo ben ik niet, zo wil ik niet zijn’. We kunnen ons ook defensief of agressief opstellen om niet gekwetst te worden.

Als je een persoon in jouw wereld ziet die je bijvoorbeeld niet mag, zeg je tegen jezelf : Hij is zus en zo maar ik ben dat zeker NIET ! Maar het feit dat je hem ziet als een verachtelijk persoon, toont aan dat deze kwaliteit reeds bestaat in jou, in jouw geest of geloof over de werkelijkheid.

Alles wat in jouw wereld verschijnt, begon als een idee en ontsprong in jouw gedachten. Alles wat we in anderen zien, leeft ook in onszelf.  Als we anderen beoordelen, beoordelen we ook onszelf.

De gevoelens die je niet kunt uitdrukken en die je probeert te verbergen, bestaan nog steeds. Ze worden gewoon een deel van jouw schaduwzijde. Deze personages (verborgen identiteiten) waar je bang voor bent om naar te kijken, worden in jouw leven weerspiegeld als tegengestelde krachten ! Daarom zie je de bedelaar, de dief, de leugenaar, de bedrieger,…in anderen.

We trekken steeds de mensen en situaties aan waarin de aspecten van onszelf die we vergeten zijn of die we niet aanvaarden, worden weerspiegeld. Het universum zal blijven proberen om ons te laten zien wie we werkelijk zijn en ons helpen bij deze heelwording.

Onze schaduw leert ons liefde en mededogen kennen en leert ons vergeven, niet alleen anderen maar ook onszelf. Wanneer de schaduw wordt geaccepteerd kan dit ons genezen en worden we terug heel.

8137_534478083242086_1215566751_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s