Hoe maak je vrienden ?

Ze is een beroemdheid en heeft ontzettend veel volgers op Instagram. Hoe kan het ook anders ? Met haar onschuldige blik tovert ze een lach op ieders gezicht. Ze is heel grappig, bij momenten zelfs hilarisch ! Ze houdt ervan om in de belangstelling te staan ! Het is Maddie. Maddie, de jachthond !

maddie3

Terwijl honden heel spontaan en sociaal zijn, zijn velen onder ons dat niet. Er zijn veel eenzame mensen, singles of introverten bijvoorbeeld, voor wie het niet altijd even gemakkelijk is om contacten te leggen en vriendschappen uit te bouwen en dan bedoel ik niet enkel op sociale media maar in het echte leven !

Wat zeg je tegen mensen die je voor het eerst ontmoet, op een feestje bijvoorbeeld ? Hoe maak je eigenlijk vrienden ? Voor sommigen lijkt het zo makkelijk om meteen met iemand een praatje te slaan, terwijl ik altijd nerveus word en verstijf.”

Soms raad men mensen aan een hond in huis te nemen omdat ze trouw gezelschap zijn en vaak kameraden voor het leven ! Een hond kan jou uit jouw sociale isolement halen en jou aanzetten je buitenshuis te begeven voor een stevige wandeling.

Een puppy kan de reden zijn waarom iemand jou aanspreekt, iemand die misschien net zo verlegen is als jij en die anders nooit naar jou had durven toestappen…

Voor een coach hoef je jouw hond echter niet overal mee te zeulen en in al jouw communicaties te gaan betrekken, we hebben liever dat je gewoon zelf de touwtjes in handen neemt ! Je kan wel een aantal fundamentele sociale vaardigheden leren van jouw hond !!!

tumblr_n6t4hly8jj1r9164to1_1280

Leren van onze viervoeters : Voor een hond is energie werkelijk alles !

Wij mensen communiceren vooral via woorden. Het lijkt alsof je hond al jouw woorden begrijpt, toch let hij/zij (naast geur) meer op de energie die je uitstraalt, het gaat hem vooral om de intenties en emoties achter jouw woorden ! Wanneer jouw emoties en intenties iets anders uitstralen dan wat je zegt, dan is er sprake van discrepantie en weet de hond niet goed wat er van hem/haar wordt verwacht.

Wanneer jouw emoties en intenties op één lijn liggen daarentegen, zal de hond perfect aanvoelen wat je bedoelt. Is het jouw intentie dat de hond gaat zitten ? Ben je in een assertieve, kalme emotionele staat ? Goed ! Al zeg je nu “boterham” tegen je hond, hij zal jouw energie oppikken en gaan zitten !

maddie-the-coonhound-696x362

Met jouw vibratie beken je kleur !

Jou bewust zijn van de energie die je uitstraalt, is ook belangrijk in jouw contact met andere mensen. Mensen die hoogsensitief zijn, voelen bijvoorbeeld gemakkelijk wanneer iemand kwade bedoelingen heeft of wanneer er niet echt sprake is van gelijkheid of respect in een relatie. Ze kunnen doorheen de maskers en leugens kijken, ze spotten onoprechtheid vrijwel meteen ! Dat komt omdat ze eerder de vibratie (energie) opmerken waarmee mensen pas echt kleur bekennen !

Honden leven in het NU !

Honden zijn niet bezig met wat ze hebben gedaan vorige week, honden malen niet om wat er morgen staat te gebeuren ! Ze zijn volledig aanwezig NU, in dit moment ! Het maakt dat honden jou nemen zoals je bent, ze beoordelen jou niet ! Ze discrimineren niet volgens kledij, huidskleur of seksualiteit.

Kom je gefrustreerd van school ? Daar staat jouw hond klaar aan de deur, hij begroet jou vrolijk en kwispelend, blij dat je thuis bent ! Hij is niet depri om het slechte weer, hij doe niet lastig wanneer je aan het zeuren bent…

maddie2

“Good vibes” creëren doe je zo : 

Onthoud vooral dit bij een volgende ontmoeting :

Energie = intentie x emotie

Projecteer warme energie, vanuit jouw hart naar de persoon waarmee je in gesprek wil komen ! Glimlach oprecht naar de persoon !

De conversatie wordt meteen een stuk spontaner en persoonlijker wanneer je mensen bij hun naam aanspreekt ! Overdrijf hierin echter niet, overdaad schaadt !

Luister oprecht ! Het betekent dat je niet altijd klaarstaat met een antwoord of een reactie maar de persoon ruimte geeft om zijn/haar verhaal te doen. Toon oprechte interesse. De woorden van jouw gesprekspartner herhalen kan ook nuttig zijn : “Dus jij zei dat…denk je echt dat…”

Houd het gesprek positief en luchtig ! Vraag naar interesses, passies, bezigheden. Probeer niet de negatieve toer op te gaan. Tenzij je een professionele hulpverlener bent, hoef je geen dumpplaats te zijn voor andermans drama, ziektes of klaaggezang. Smoor negativiteit de kiem in en verander zo vlug mogelijk van onderwerp ! Empathie ja ! Sympathie : nee !

Geef complimentjes ! Met een complimentje kan je het ijs meteen breken. Let er op dat je eerlijk blijft met je feedback maar blijf diplomatisch in jouw verwoordingen !

Wees hoffelijk en elegant !

naamloos
Maak het plezant !

 

 

 

 

 

 

Advertenties

3 gedachtes over “Hoe maak je vrienden ?

 1. Ook lichaamstaal speelt een rol in communicatie en om vriendschappen te sluiten.
  Een hond zal zijn staart kwispelen als deze een andere ziet aankomen, of zijn staart gaat naar beneden van angst.
  Mensen nemen vaak een gesloten opstelling aan en dan is het vaak moeilijk om er doorheen te komen.
  Je tekst zouden heel wat mensen eens moeten lezen die vaak met anderen in contact komen.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. …en wij kijken met een bepaalde perceptie naar de anderen waardoor we vaak al een oordeel klaar hebben, zo bieden we nooit iemand de ruimte om zich te openen en zichzelf te zijn. “Er is geen heilige zonder verleden, er is geen zondaar zonder toekomst”

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s