Klaar voor een frisse start ?

“De meest effectieve manier om een goede relatie tot stand te brengen met ieder willekeurig levend wezen is te zoeken naar het beste in hem, en vervolgens dat beste helpen zo volledig mogelijk tot uitdrukking te laten komen !”

Een duik in de kast

Het programma “Zo Man Zo Vrouw” waarin stylist Jani Kazaltzis koppels stijladvies geeft, kent wellicht iedereen !

Hij duikt met hen de kast in en voor ze het weten, heeft hij een hoopje kleren bijeen, klaar om in de vuilbak te gooien ! Die oude rommel moet de kast uit en vervangen worden door een nieuwe garderobe !

Net als Jani’s tussenkomst tot een uiterlijke transformatie leidt, zet een life of mental coach zoals ik, een proces in gang tot innerlijke transformatie !

21e8a6d30364cc63148ac0a7d3c1950c

Een duik in jouw innerlijke zelf

Sleur jij ook nog steeds oude rommel met je mee ? Keert oud zeer terug ? Kruipt er jou iets in de kleren ?

Stel jezelf eerlijk een aantal vragen, onderzoek wat je gelooft, denkt en voelt over jezelf, zie wat je geërfd hebt van jouw ouders en wat je hebt overgenomen van anderen. Houdt het je tegen te zijn wie je wil zijn ?

Wie of wat verstoort er jouw innerlijke vrede, wie of wat laat jij ronddwalen in jouw hoofd ?

Verwelkom alle gedachten en gevoelens en vraag je af of zij jou verder helpen of jou enkel maar tegenhouden en laat ze dan los !

Je zult verbaasd zijn hoeveel ruimte er vrijkomt voor nieuwe dingen, wat een klare kijk je zult krijgen en hoe bewust je door het leven zult gaan als je al deze oude en nutteloze dingen achterwege laat !

stand-out-retail-assessment-centres

Alles uit de kast halen !

Jani is vaak meedogenloos ! Misschien trapt hij wel eens iemand op de tenen met zijn rauwe opmerkingen, maar hij komt ermee weg ! Zijn geheim ?  De zelfhumor en de uitdagende manier waarop hij met de mensen omgaat !

Als coach moet je soms alles uit de kast halen om iemand in beweging te krijgen ! Zo moet je ook wel eens provoceren, overdrijven of iets in het belachelijke trekken ! Je “rukt alles even van de pot” bij manier van spreken om zo een reactie los te weken bij de persoon ! Je probeert hem of haar tot zelfinzicht te brengen !

Wat Jani en ik nog gemeenschappelijk hebben ? We halen mensen uit hun comfortzone ! We trekken hen uit de dagelijkse sleur en brengen terug meer kleur ! We willen vooral dat mensen zich goed voelen en dat uitstralen. We stomen hen klaar voor een frisse start !

16d2bec1422c8e2fdfcf153e23834b9a_w200

Phuro! Be inspired!

 

 

 

 

 

6 gedachtes over “Klaar voor een frisse start ?

 1. Ik zie hem graag bezig. En hij kent iets van mode en hoe hij iemand moet aankleden. Maar zoals er nog meer zijn gaan ze ook een life of mental coach spelen en dat kan niet vind ik.
  Hij heeft nu nog niet echt problemen gekend en zoals je schrijft lost hij ze op met zijn grappen. Maar soms kan het als coach er hard aan toegaan en dan moet je toch enige kennis hebben.
  Net zoals hij zijn haarstilisten heeft om dat tot een goed einde te brengen.
  Zo zie ik altijd ook naar chef kok Remsy. Hij gaat restaurants uit de afgrond helpen. En dat lukt hem maar ook hier speelt hij soms een coach en dat vind ik niet kunnen.
  Blijf bij wat je geleerd en kent.
  Soms kan het nuttig zijn om een nieuwe start te maken van thuis te beginnen. Door op te ruimen en ook door te praten in het opruimen kom je tot inzichten. Je kast leeghalen is net als je geest leeghalen.

  Goede tekst

  Aum Shanthi

  Like

  1. Inderdaad zo’n uiterlijke metamorfose geeft even een boost, maar blijvende verandering komt toch van binnen en dan moet je weten hoe je je een weg baant in de geest. Ik was ook net naar commentaar van Gordon Ramsay aan het kijken…ik vind die ook super ! Dank u Bruno !

   Liked by 1 persoon

 2. En dan vind ik blijf bij wat je kent en ga niet iets doen dat nadien nog gevolgen kan hebben.
  coach kleding is daar mee bezig zijn.
  Chef kok is met koken bezig zijn.
  En dat kunnen ze ook.
  Maar ga geen mental coaching doen. Dat vraagt andere kennis.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

 3. Dat is waar, overal plakt men het woord coach op ! De mensen denken vaak dat coaching een modeverschijnsel is, iets dat je uit Flair of Libelle hebt opgepikt ! Ik moet voortdurend uitleggen en herhalen wat ik zoal doe…

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s