Goed leiderschap : een springplank voor gelukkige medewerkers !

on

In deze huidige tijd ligt de focus van een bedrijfsleider misschien niet persoonlijk op het welzijn van zijn medewerkers. Hij heeft immers andere katten te geselen : bedrijfsvisie, korte en lange termijnplanning, marketing, verkoopresultaten…Hij blijft vaak lang op kantoor, tot zijn bedrijf in slaapmodus valt. Hij hoopt op z’n allerminst dat ’s anderdaags die “bedrijvigheid” terugkeert !

Toch is er wel degelijk een probleem met het ziekteverzuim onder de actieve bevolkingsgroep. Statistieken tonen nog steeds een groei aan van langdurig zieken door stress, vermoeidheid, burn-out en depressie. Ook door verandering in privésituaties zoals echtscheiding, ziekte, dood of zelfs geboorte ondervinden werknemers moeilijkheden om de draad weer op te pikken en zich teug aan te passen aan het bedrijfsleven.

En dan de puur werk gerelateerde afwezigheden die volgen na een gebrek aan motivatie, slechte prestatie, uitbrander,…soms met als gevolg het ontslag van een goede werknemer die wat minder zelfzeker is en die enkel een duwtje in de rug nodig had…

Naast het management, de producten of service wordt de geest van een bedrijf ook mee bepaald door de individuele spelers erin en hoe zij gemotiveerd zijn en geïnspireerd zijn om het beste van zichzelf te geven.

De baas heeft graag de juiste mensen op de juiste plek, mensen waarvan hij weet dat ze verantwoordelijkheid nemen, waarvan hij weet dat ze de juiste capaciteiten hebben en die resultaten weten neer te zetten. Hij waardeert mensen die tegen een stootje kunnen, die niet meteen emotioneel uit hun lood te slaan zijn.

Herken jij de signalen wanneer jouw medewerkers uit balans zijn of ga je op het puntje van jouw stoel zitten wanneer je een “moeilijk” gesprek moet voeren ? Waarom datgene waarvan je huivert niet overlaten aan een happiness manager ? Een happiness manager is iemand die steeds een luisterend oor biedt, er is voor een losse babbel, peptalk, motivatiegesprek maar die steeds tussen de lijntjes leest en weet wanneer er “BS” wordt verteld !

Waarom niet de hulp inschakelen van iemand die weet dat gelukkige medewerkers een katapult zijn voor exponentiële groei voor jouw bedrijf ?

Phuro! Be inspired!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s