De rechten van het kind

Een behandeling bij ADHD steunt op het dwangmatig psychotisch maken door chronisch hoge doses sterke psychotica toe te dienen.

Omdat men huivert van deze evidentie, verkoos de medische wetenschap, het werkingsmechanisme van deze psychotica als “onbekend” uit te roepen.

Fernand haesbrouck, http://www.adhdfraude.net

Met de voeten getreden…

Volgens artikel 22 bis uit de Belgische grondwet heeft elk kind recht op eerbiediging van zijn morele, lichamelijke, geestelijke en seksuele integriteit en heeft elk kind recht op maatregelen en diensten die zijn ontwikkeling bevorderen.

Volgens het kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties heeft elk kind recht op gezonde voeding en op bescherming tegen het gebruik van psychotrope drugs.

Als u dit laatste hoort, denkt u misschien meteen aan illegale middelen zoals, XTC, LSD, cocaïne enz…maar er zijn ook een ton aan legale psychotrope geneesmiddelen op de markt, waarvan de nefaste werking weggemoffeld wordt, vooral door de producenten van deze geneesmiddelen en de generatie graaipolitiekers die deze malafide praktijken een hand boven het hoofd houden.

De vier belangrijkste soorten psychotrope medicijnen zijn de angstremmers, de antipsychotische medicijnen, de antidepressiva en de stemmingsstabilisatoren. De laatste categorie wordt vooral gebruikt voor de behandeling van ADHD en ADD, de bekendste generieke namen zijn methylphenidate (ritaline) en pemoline.

Het gaat weer de verkeerde kant uit met het gebruik van ADHD-medicatie in ons land. Na een fikse daling is de verkoop van terugbetaalde pillen sinds 2014 opnieuw met 12% gestegen. Vlaanderen blijft de motor van die toename. Want hoewel onze regio slechts 60% van de Belgische bevolking uitmaakt, wordt 82% van de ADHD-medicatie hier verkocht en terugbetaald. Ook dat is een stijging: in 2012 was dat nog ‘maar’ 79%.

Artikel HLN 26 december 2018

Waarom gaat de verkoop van deze middelen in Vlaanderen omhoog en in Wallonië omlaag ? Waarom is het gebruik van ADHD medicatie in ons buurland Frankrijk zelfs bijna onbestaande ?

Het percentage kinderen met een concentratiestoornis dat in Frankrijk met medicijnen wordt behandeld is minder dan 0.5 % ! De Franse dokters bekijken ADHD niet als een biologisch malfunctioneren maar als een medische conditie veroorzaakt door psychosociale en situatiegebonden factoren !

Franse psychiaters gaan op zoek naar de onderliggende oorzaken van deze problemen en zullen de sociale context bekijken, er zal meestal psychotherapie of familiecounseling volgen. Door hun holistische zienswijze is medicatie meestal niet nodig.

Ook wordt het voedingspatroon van deze kinderen bekeken en wordt aangeraden het gebruik van artificiële voedingsmiddelen, suikers, kleurstoffen en allergenen te reduceren.  Het is algemeen geweten dat deze stoffen een negatieve invloed kunnen hebben op ons gemoed, ons energielevel en zelfs onze gedachtegang.

Zo hebben veel mensen die kampen met een depressie een te lage concentratie van bepaalde stoffen zoals serotonine, endorfine, dopamine en/of noradrenaline in de hersenen. Met de juiste voeding echter kun je de aanmaak van deze stoffen bevorderen en daardoor invloed uitoefenen op je algemene gemoedstoestand.

Ook langdurige stress en slaaptekort kunnen aan de basis liggen van concentratieproblemen en kunnen ervoor zorgen dat onze mentale gezondheid een flinke deuk krijgt.

Het wordt tijd dat men de ogen opent en zich eens eerlijk afvraagt wat er zich allemaal afspeelt in onze maatschappij. Het wordt tijd dat onze overheid daadwerkelijk onze kinderen gaat beschermen en zich ten dienste gaat stellen van zijn bevolking.

Momenteel zijn deze zwaar in gebreke als het om het welzijn van de burgers gaat…

shutterstock_65137303.jpg

Uw dochter heet voortaan Ritaline

 

Advertenties

7 gedachtes over “De rechten van het kind

 1. Dit wil ik even uit je tekst halen en belangrijk puntje.
  Het wordt tijd dat men de ogen opent en zich eens eerlijk afvraagt wat er zich allemaal afspeelt in onze maatschappij.
  Niet alleen de maatschappij maar ook de opvoedkundige de ouders die nauw betrokken zijn bij de opvoeding van een kind.
  En kind roept niet zomaar.
  Als een kind te stil is, is het niet goed.
  Dus als daar ouders en alle anderen al eens aan denken dan kan het goed zijn dat je eigen kind gaat begrijpen. In plaats van in een hokje te laten plaatsen met alle pillen van dien.

  Aum Shanthi

  Like

 2. Ik sterf dan met je mee. Er zijn andere middelen die ingezet kunnen worden en even doeltreffend. En ja er zullen er we zijn die echt een medicatie nodig hebben. Maar dan moet men ook weten je begint met een 1/4 je eindigt op een moment met een hele doos per dag.
  De maatschappij de opvoedkundige de ouders willen stille kinderen en die bestaan echt niet.
  Zet zoals er hotels en restaurants zijn waar kinderen niet toegelaten zijn. Daar zie je mij dus nooit binnenstappen.

  Aum Shanthi

  Like

  1. Mijn zoon had vroeger ook last van concentratiestoornissen, volgens de school had hij een “pilletje” nodig, we hebben hem laten testen op voedselintoleranties en daar rekening mee gehouden en we zijn naar de osteopaat geweest voor sacro-craniale therapie. Nadien nooit meer problemen gehad. Ook niet op zijn volgende school…

   Liked by 1 persoon

 3. Mijn jongste dochter was ooit hipper actief en ja heel snel kreeg wij te horen die moet je laten testen. Nooit gedaan en gewoon anders omgegaan met haar en hoe ze in de school zich moest gedragen.
  Maar van waar kwam het nu van pesterijen en daar zijn wij verder mee gegaan. In mijn kringen de juiste mensen aangesproken en als ik zie waar ze nu als zelfstandige staat zeg ik top zonder medicatie zonder weet ik wat maar gewoon als ouder het zuiver verstand gebruikt. Nu zoals u het gedaan hebt.

  Aum Shanthi

  Like

  1. Gelukkig maar dat jullie als ouders jullie gezond verstand hebben laten spreken of alle creativiteit was uit haar gezogen ! Ik zeg altijd een diagnose is een waarneming en waarnemingen kunnen veranderen…je hoeft je hierbij niet neer te leggen. Helaas zijn vele ouders onwetend !

   Liked by 1 persoon

 4. En dat hebben we ook met mijn kleinzoon gedaan. Gezond verstand gebruikt en de bepaalde geneesheren laten stoppen met hun denkwijze. Maar altijd met iets achter de hand mocht er iets gebeuren.
  En zie ook weer hier is het mooi resultaat ervan geleverd. Dat het in stijgende lijn voorwaarts gaat.

  Aum Shanthi

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s