Duivelse inspiratie !

Wat een spannend en verrassend WK met een vroege exit van verschillende voetbalreuzen ! We zagen de finale aan onze neus voorbijgaan en stootten op een Franse blokkade maar we onthouden vooral de puike prestatie van onze Rode Duivels én hun derde plaats !

Onze dappere Belgen hebben heel wat moed en lef getoond. Ze waren mentaal sterk en veerkrachtig en bleven er tot op het allerlaatste moment in geloven !

Voetbal is en blijft een combinatie van verschillende factoren, zelfs al hoor je bij de besten, de strategie van de tegenstander en een flinke dosis geluk aan hun kant kan heel wat roet in het eten gooien !

Wat vonden jullie trouwens van de WK wedstrijden ? Hebben jullie inmiddels weer zin gekregen om zelf te spelen ? Staan jullie te popelen om binnenkort terug aan het nieuwe seizoen te beginnen ? Hebben jullie duivelse inspiratie gekregen ?

20180623_141849.jpg

Deze keer zal ik jullie als mental coach met raad en daad bijstaan en werken we aan jullie mentale kracht, emotionele weerbaarheid en persoonlijke groei.

Op de site Balans in sport en leven vind je heel wat interessante artikels terug, tips en weetjes, checklisten en dossiers. Ga gerust op ontdekking en stel vragen indien nodig !

Ervaar jij of jouw team een probleem of zitten jullie in een dipje ? Wens je een topic bespreekbaar te maken ? Mail naar info@phuro.be of contacteer me hier : Stel een vraag !

De beveiligde coachzone is dan weer voorzien voor de partners waar we nauw en persoonlijk mee samenwerken zoals de Oost-Vlaamse keepersschool Reflex en SK Grembergen.

Hieronder vinden jullie een voorproefje van wat jullie mogen verwachten van de mental coach !

Voetbal is een team sport !

We weten allemaal dat voetbal een competitieve sport is tussen twee teams. Maar hoe vaak zien we niet dat teamleden op elkaar vitten of dat spelers zichzelf saboteren tijdens een wedstrijd ? Indien je een competitieve sport beoefent, weet dat jouw grootste tegenstander dikwijls jezelf is ! Laten we even in de groepsdynamiek duiken van een voetbalteam en enkele spelers categoriseren en karikaturiseren ! Lees meer : Voetbal is een TEAM sport !

Mentale kracht

Zet er jouw tanden in ! Niet letterlijk natuurlijk zoals Suarez ! We hebben het over “vasthoudend” zijn, niet snel opgeven ! Het betekent nog meer : je bent volledig geconcentreerd. je bent gefocust en je laat niet meer los, je houdt jouw doel voor ogen, vastberaden om te winnen of te slagen. Je laat jou niet misleiden door wat er rondom jou gebeurt. Al breekt de hel los op het veld. Jij bent kalm en vastberaden. Niet makkelijk uit jouw lood te slaan. Lees meer : Mentale kracht

Geef acht !

Mentale vaardigheden kunnen al heel vroeg worden aangeleerd en zal kinderen niet enkel ten goede komen wanneer ze sport beoefenen, het zal hen leren sterk in het leven te staan en ze leren hoe ze bewust aan hun toekomst kunnen bouwen en succesvol te zijn ! Hier zijn enkele tips van Richard St-John, 8 to be great ! Lees meer : Geef acht !

Dossier visualiseren

Een heleboel topatleten vinden visualisaties cruciaal om beter te presteren. Het bevordert hun zelfvertrouwen, het leert hen de focus positief te houden en angsten en twijfels de baas te kunnen. “Ik weet niet hoe ik het juist moet noemen, een droom of een visualisatie” , zegt Wayne Rooney. “Ik doe het mijn hele leven al ter voorbereiding van iedere wedstrijd. Lees meer : Dossier visualiseren

Reverse engineer jezelf of jouw team !

Reverse engineering is tegenwoordig een populaire tool ! Marketingspecialisten, sporters, managers,..gebruiken deze techniek graag om snel en efficiënt hun doelen te halen. Maar hoe begin je er eigenlijk aan ?
We bekijken Reverse engineering even stap per stap ! Lees meer : Reverse engineer jezelf of jouw team !

Dossier pesten

Wie wordt er nou een pestkop ? Hoe reageren we op pestgedrag ? Hoe leer je assertief te zijn en neen te zeggen ? Bestaan er hulpmiddelen om jou weerbaar te maken ? Je vindt dit in het dossier pesten. Lees meer : Dossier pesten

Eerste hulp bij woede

Heb je wel eens last van een woede-aanval ? Slaan de stoppen wel eens volledig door ? Je kookt van woede en je zou jezelf (en anderen) wel iets aan kunnen doen ! Geen nood want hier zijn enkele nuttige tips om snel jouw woede onder controle te krijgen en jou terug in een vredige ‘staat van zijn’ te brengen ! Lees meer : Eerste hulp bij…woede !

Superhelden aan het werk

Hoe krijgen we toegang tot onze superkrachten ? Volgens Dwayne Johnson aka “the Rock” is dit het advies dat de vader van alle hedendaagse superhelden, Stan Lee, aan hem heeft toevertrouwd ! Lees meer : Superhelden aan het werk !

Dossier mental coaching

De wedstrijd staat op het punt om de beginnen, de spelers schudden elkaar de hand. Jij geeft de tegenstander een stevige handdruk en kijkt hem zelfverzekerd in de ogen. “Veel geluk” zeg je nog met een glimlach. Je laat de tegenspeler merken dat je er klaar voor bent en niet van plan bent om je vlug gewonnen te geven. Je gaat de strijd aan ! Lees meer : Mental coaching in sport : tips & tricks

Balans in sport en leven maakt deel uit van Phuro coaching. De Engelstalige website en blog, actief in meer dan 80 landen, vind je hier : www.phuro.be.

tumblr_pb9b0tmMh91u9ikt0o4_540.gif

Show some respect ! When cheering becomes jeering…

The power of imagination

Silence is a savior

Soccer is a team sport !

Soccer is a team sport II

imageedit_13_2155180972

Phuro! Be inspired!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s